Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Flere mennesker med psykisk sygdom i job eller uddannelse

Her kan I få viden om IPS (Individuelt Planlagt job og uddannelse med Støtte), der er en evidensbaseret metode til at hjælpe mennesker med psykiske sygdomme i job eller uddannelse.

Denne side samler nyeste viden, værktøjer og aktuelle initiativer til brug for kommuner og fagfolk i psykiatrien, der arbejder med IPS. Herudover kan I finde links til kommende webinarer og læse om IPS-basisuddannelsen til jer, der skal i gang med at etablere en IPS-indsats.

Webinarer om IPS

Hvert måned afholder IPS-ambassadørkorpset webinarer med oplæg og drøftelser om forskellige emner inden for IPS. Webinarerne er for alle, men er særligt interessant for personer, der arbejder med IPS – både i kommune og region og andre samarbejdsaktører. 

Det næste webinar er:

Den 2. juli kl. 13.30-15.00: Implementering af IPS set fra et psykiatrisk perspektiv ved Ditte Dall, oversygeplejerske og Charlotte Vestergaard Pedersen, Lokalpsykiatri Middelfart.

Hvordan kommer man godt i gang med samarbejdet på tværs af kommune og psykiatri i IPS? Hvad er psykiatriens rolle? Og hvordan kan man organisere IPS-samarbejdet, herunder samlokation, deltagelse på konference mv.? Få inspiration til det gode IPS-samarbejde med udgangspunkt i fortællinger fra praksis om, hvilke udfordringer, vi som Psykiatri har mødt i forhold til implementeringen af IPS, og hvordan vi er kommet over dem. Næsten.

Webinaret vil bestå af en kombination af oplæg og drøftelser i online grupper.

Dato: 2. juli kl. 13.30-15.00

Klik her for at deltage i webinaret 

Hent ics-fil og gem kalenderinvitation (ics)

 

I kan læse mere om webinarerne og se halvårsplanen her:

Uddannelse i IPS og webinarer

Skal I i gang med en IPS-indsats?

Materiale til at komme godt i gang med IPS opdateres i løbet af foråret 2024.

Her kan du se en kort video med en IPS-deltagers fortælling.

Aktuelle IPS-initiativer

STAR har sammen med regionerne ansat fem ambassadører, som skal hjælpe med at udbrede IPS og styrke samarbejdet mellem jobcentre og psykiatri. Om IPS-ambassadørkorpset

I perioden 2023-2026 finansierer STAR en pulje til at få flere unge med psykiske lidelser eller psykisk mistrivsel videre i et job eller i gang med uddannelse gennem brug af IPS-metoden. 

Om puljen IPS for unge

FAQ

Sidst opdateret: 19-06-2024