Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Virksomhedsrettede redskaber

Ansættelse med løntilskud er et tilbud for ledige med ret til at blive aktiveret. Læs også om virksomhedspraktik, jobrotation, traineeindsats, voksenlærling, varsling af afskedigelser m.m.

Job med løntilskud

Ansættelse med løntilskud er et tilbud for ledige med ret til at blive aktiveret.

Job med løntilskud

Virksomhedspraktik

Formålet med virksomhedspraktik er at afklare og udvikle den lediges kompetencer og jobmål og bringe den ledige tættere på job eller uddannelse.

Virksomhedspraktik

Nytteindsats

Nytteindsats er et redskab i beskæftigelsesindsatsen ligesom fx. virksomhedspraktik eller løntilskud. Formålet med nytteindsats er, at man skal arbejde for sin ydelse ved at udføre en samfundsnyttig opgave i en offentlig virksomhed, fx. en kommune. Varigheden af et forløb kan vare op til 13 uger.

Nytteindsats

Jobrotationsordningen

Formålet med jobrotationsordningen er at tilskynde virksomheder til at opkvalificere deres medarbejdere og samtidig give ledige mulighed for at få konkret erhvervserfaring og et netværk på en rigtig arbejdsplads.

Jobrotationsordningen

Voksenlærling

En typisk voksenlærling er en person over 25 år, der gennemfører et lærlingeforløb med skiftevis skole- og praktikperioder.

Voksenlærling (regler gældende fra 1. januar 2020)

Varsling af større afskedigelser

Varslingsindsatsen er den hjælp, jobcenteret kan give til de medarbejdere, der er omfattet af større afskedigelser.

Indsats ved varsling af større afskedigelser

Find det rette match

Du kan som sagsbehandler i jobcentret bruge benchmarkværktøjet i VITAS til at finde det rette match mellem borger og virksomhed og i samarbejdet med virksomheder om virksomhedsrettede forløb for ledige borgere.

Find det rette match mellem borger og virksomhed

Sidst opdateret: 18-09-2023