Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Ny ledighedsindikator peger på en uændret ledighed

05-04-2024

STARs sæsonkorrigerede ledighedsindikator for marts 2024 peger på, at ledigheden vil stige med 100 fuldtidspersoner fra februar til marts 2024.

STAR offentliggør som noget nyt en tidlig sæsonkorrigeret indikator på udviklingen i ledigheden. Ledighedsindikatoren er baseret på antallet af ledige tilmeldt Jobnet.dk.

De nyeste tal viser, at antallet af ledige tilmeldt jobnet.dk er steget med 100 fuldtidspersoner fra februar til marts 2024, når der korrigeres for sæsonudsving. Dette tyder på, at den registerbaserede ledighed, der offentliggøres den 19. april kl. 9.00, vil vise en uændret ledighed.

Udviklingen dækker over, at antallet af kontanthjælpsledige tilmeldt Jobnet.dk er steget med 100 fuldtidspersoner fra februar til marts, mens antallet af dagpengeledige tilmeldt Jobnet.dk er uændret for samme periode.

Opgørelsen over ledige tilmeldt Jobnet kan bruges som en tidlig indikator for, hvordan ledigheden udvikler sig. Den aktuelle ledighedsindikator for marts 2024 kan således give en indikation af udviklingen i den registerbaserede ledighed for marts 2024, der bliver offentliggjort på Jobindsats.dk den 19. april 2024 kl. 9.00.

STARs ledighedsindikator for april 2024 offentliggøres den 6. maj kl. 9.00.

STAR har den 21. marts offentliggjort egne faktiske og sæsonkorrigerede tal for ledigheden på Jobindsats.dk. Det er i forlængelse heraf, at styrelsen nu også offentliggør en sæsonkorrigeret ledighedsindikator.

Den nye statistik kan ses på STARs statistikbank jobindsats.dk

Læs nyheden med kommentarer på jobindsats.dk