Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Ny rapport gør det nemmere for kommuner at følge med i den tidlige beskæftigelsesindsats

19-03-2024

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) har netop offentliggjort en ny selvstændig rapport, der viser kommunernes tidlige beskæftigelsesindsats. Rapporten skal skabe transparens og gøre det lettere for kommuner at følge med i deres egen indsats.

Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats indeholder krav om samtaler og tilbud til ydelsesmodtagere i de første seks måneder af ledighedsperioden. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering følger systematisk op på, om kommunerne lever op til kravene.

For at gøre det lettere for kommunerne selv at følge med i deres indsats har STAR udviklet en ny rapport, hvor kommunernes tidlige indsats vises selvstændigt. Det betyder, at kommuner nemt kan få et overblik over afgivelse af samtaler og aktive tilbud til ydelsesmodtagere i de første seks måneder af ledighedsperioden.

I den nye rapport kan kommuner derudover følge med i, hvor stor en andel af kommunens borgere, der som minimum har modtaget det lovpligtige antal samtaler i løbet af de første seks måneders ledighed. Samt hvor stor en andel der har modtaget mindst ét aktivt tilbud. Rapporten udstiller tal for de seneste 12 måneder.

Jobindsats.dk: Opfølgning på kommunernes tidlige beskæftigelsesindsats