Spring til hovedindhold

Hvad virker i beskæftigelsesindsatsen?

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering indsamler, udvikler og vedligeholder viden om beskæftigelsespolitikkens effekter. Styrelsen igangsætter løbende nye forsøg, analyser og reviews for at opnå viden om, hvad der virker.

Vidensstrategi

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering arbejder målrettet med evidensbaseret viden. Strategien består af tre vigtige spor: opsamling af eksisterende viden, udvikling af ny viden og formidling af viden.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings strategi for arbejdet med viden

Randomiserede kontrollerede forsøg (RCT)

Randomiserede kontrollerede forsøg (RCT) er guldstandarden indenfor effektmålinger. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering iværksætter løbende en række RCTer for at få den bedst mulige viden om effekter af beskæftigelsesindsatser.

Sikker viden med randomiserede kontrollerede forsøg på beskæftigelsesområdet

Videnspiloter

I nogle situationer er det ikke muligt at udvælge en indsats- og kontrolgruppe tilfældigt. Når det er tilfældet, evalueres indsatsen på bedst mulig måde ved andre metoder end randomiserede kontrollerede forsøg. Disse projekter kaldes videnspiloter.

Evaluering af indsatser med videnspiloter

Reviews

I litteraturreviews opsamles den væsentligste danske og internationale forskningsbaserede litteratur.

Reviews – forskningsbaseret viden om beskæftigelsespolitikkens effekt

Jobeffekter.dk

Jobeffekter.dk er styrelsens vidensbank, som opsamler og formidler resultater fra relevant forskning på beskæftigelsesområdet.

Jobeffekter.dk

Sidst opdateret: 22-05-2023