Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Gode råd til kommuner og jobcentre, der vil hjælpe ældre i arbejde

En undersøgelse fra Deloitte viser, at meget få personer over 60 år henvender sig i kommunens jobcenter for at få hjælp til at finde et job. Men samtidig tyder det på, at mange på pension og efterløn faktisk gerne vil arbejde.

Potentiale blandt pensionister og efterlønsmodtagere

Undersøgelsen har bl.a. kortlagt jobcentrenes indsats for at få ældre i arbejde. Jobcentrene gør kun i meget begrænset omfang en indsats for at få personer i arbejde, når de er over 60 år og fx modtager folkepension eller efterløn.

Men meget tyder på, at der faktisk er et potentiale for at få flere ældre i arbejde. I undersøgelsen viser det sig, at vikarbureauer, der målretter indsatsen mod ældre, mærker en stor efterspørgsel fra pensionister og efterlønsmodtagere, der gerne vil arbejde.

Hvad kan kommunen gøre?

Ud over den almindelige vejledning i jobcentrene kan kommunerne henvise til en række hjemmesider, som formidler job særligt til seniorer. I højre side er der links til hjemmesiderne.

Århus Kommune har etableret en særlig rådgivningsenhed, En3Karriere, som bl.a. skal få flere virksomheder til at ansætte seniorer.

Download Tilbage til arbejdsmarkedet: Erfaringer med folkepensionister og efterlønsmodtagere, der arbejder (pdf) (nyt vindue)

Sidst opdateret: 07-05-2020