Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Det lokale Jobbarometer

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering udgiver hver måned et jobbarometer, der tager udgangspunkt i jobmulighederne for jobcentrets egne ledige

Jobbarometret er det lokale overblik over jobsituationen med udgangspunkt i de personer, der aktuelt er ledige i det enkelte jobcenter. De stillinger flest ledige i jobcentret oplyser, at de søger job inden for, udvælges til jobbarometret. Det gør jobbarometer aktuelt, lokalt og unikt.

Jobbarometret er et værktøj til samtalen

Jobbarometret kan bruges som et værktøj i samtalen med den ledige og som udgangspunkt for en drøftelse af den lediges muligheder og mål og kan give inspiration til den lediges jobsøgningsaktivitet. I de tilfælde hvor Jobbarometret kan være med til at bekræfte gode jobmuligheder inden for andre områder end der hvor den ledige søger i dag, kan Jobbarometret kan være med til at underbygge, at den lediges muligheder for at komme i job øges, hvis han/hun tager et bestemt kursus.

Jobbarometret består af en forside og en bagside. Begge sider printes, samles, og kan lægges på skrivebordet, som et værktøj til samtalen, hvor udgangspunktet er jobmulighederne for de stillinger den ledige kan bestride.

Jobbarometret vil blive opdateret hver måned.

Forsiden

Forsiden viser jobmulighederne for de 50 største stillinger i Jobcentret

Bagsiden

Bagsiden viser antallet af jobopslag i RAR området de seneste tre måneder. Det giver en fornemmelse af hvilke stillinger virksomhederne slår op.

Bagsiden viser også seks udvalgte stillinger med mindre gode jobmuligheder. Til Hver af de seks stillinger er fire tætbeslægtede stillingsbetegnelser som skal illustrere, at der kan være andre muligheder for den ledige.

Alt i alt vurderes Jobbarometret som et stærkt redskab i samtalen, der kan illustrere den lediges aktuelle muligheder på en hurtig, formidlingsvenlig og overskuelig måde.

Dit lokale jobbarometer

Jobbarometre for Region Hovedstaden

Jobbarometre for Region Sjælland

Jobbarometre for Region Bornholm

Jobbarometre for Region Fyn

Jobbarometre for Region Sydjylland

Jobbarometre for Region Østjylland

Jobbarometre for Region Nordjylland

Jobbarometre for Region Vestjylland

Hvordan skal Jobarometret bruges?

Sidst opdateret: 12-07-2018