Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Uddannelsestyper inden for jobrettet voksen- og efteruddannelse (VEU)

Korte jobrettede AMU-kurser, erhvervsuddannelser og forberedende voksenuddannelse (FVU) er nogle af de uddannelser, som ledige kan opkvalificere sig gennem.

De uddannelsesordninger, der er målrettet ledige, omfatter forskellige uddannelsestyper, fx korte jobrettede AMU-kurser, erhvervsuddannelser og forberedende voksenuddannelse (FVU). Uddannelsestyperne er de forskellige former for undervisning, som kan gives til voksne i henhold til lovgivning på Undervisningsministeriets område.

Se voksenuddannelse.dk, hvis du vil læse mere om uddannelse – også for beskæftigede. Her kan du også tilmelde dig kurser eller få vejledning:

voksenuddannelse.dk (nyt vindue)

Ordblindeundervisning (OBU)

Ordblindeundervisning er et gratis tilbud til borgere, der pga. ordblindhed har svært ved at stave, skrive og læse. Der undervises i at bruge it-værktøjer, som kan gøre hverdagen på job, uddannelse og i privatlivet lettere.

Ordblindeundervisning (OBU) (nyt vindue)

Forberedende voksenundervisning (FVU)

Forberedende voksenundervisning er et gratis tilbud til borgere, der gerne vil blive bedre til at læse, skrive eller regne. Der findes FVU-fag i dansk, matematik og for tosprogede.

Forberedende voksenundervisning (FVU) (nyt vindue)

Almen voksenuddannelse (AVU)

Almen voksenuddannelse dækker primært fag, der er på niveau med folkeskolens 9. og 10. klasse. Det er fag fra folkeskolen, som fx dansk, engelsk og matematik.

Almen voksenuddannelse (AVU) (nyt vindue)

Arbejdsmarkedsuddannelser (AMU)

AMU er korte erhvervsrettede kurser, som kan tages enkeltvis eller sættes sammen efter behov. Det kan fx være et kursus i at køre truck eller et hygiejnekursus om fødevaresikkerhed.

Arbejdsmarkedsuddannelser (nyt vindue)

Erhvervsuddannelse (EUD)

En EUD er vejen til at blive faglært for borgere under 25 år. Uddannelsen foregår skiftvis på skole og i praktik i en virksomhed med løn under det meste af uddannelsen.

Erhvervsuddannelse (EUD) (nyt vindue)

Erhvervsuddannelse for voksne (EUV)

En EUV er vejen til at blive faglært for borgere over 25 år. Uddannelsens længde afhængig af tidligere uddannelse- og joberfaring.

Erhvervsuddannelse for voksne (EUV) (nyt vindue)

Akademiuddannelser

Akademiuddannelser er erhvervsrettede videregående efteruddannelser for voksne. De skræddersyet til faglærte og kan tages ved siden af jobbet. Det er muligt at tage et modul ad gangen og gennemføre uddannelsen i sit eget tempo.

Akademiuddannelser (nyt vindue)

Diplomuddannelse

Diplomuddannelser er for borgere med en videregående uddannelse, der ønsker at specialisere sig, styrke deres faglighed og få nye kompetencer.

Diplomuddannelse (nyt vindue)

Kontakt VEU-koordinatorer

De regionale arbejdsmarkedskontorer

72217400

star@star.dk

Sidst opdateret: 19-10-2023