Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Jobrettet køkkenkursus, der også giver kursisterne motivation og bedre danskkundskaber

Et tæt og tværgående samarbejde mellem bl.a. virksomheder og skole har ført til, at 20 engagerede og motiverede ledige er blevet klar til job i køkken-kantinebranchen.

Kursusdeltagere

I perioden 5. november til 14. december 2018 er der på Hotel- og Restaurationsskolen i Valby afholdt et AMU-kursus i form af et ”køkken-kantine basisforløb” for 20 motiverede kursister.

Det konkrete kursus bestod af praktisk og teoretisk faglig undervisning suppleret med fagunderstøttende dansk undervisning. Kursisterne lærte blandt andet om forskellige tilberedningsmetoder såsom: blanchering, sautering, stegning og dampning, ligesom matematik også indgik i forløbet, så kursisterne er klædt på til at arbejde i et storkøkken.

Formålet med kurset er beskæftigelse og derfor blev der undervejs i kursusforløbet arrangeret et match-arrangement, hvor kursister og virksomheder mødte hinanden. Forud for arrangementet havde kursisterne tilberedt en bred vifte af retter. Til matcharrangementet agerede virksomhederne kunder, og fik både hørt om maden og smagt på lækkerierne.

Repræsentanter fra de deltagende virksomheder fortalte om deres arbejdsplads, og jobmulighederne i deres virksomhed. De fik talt med alle kursisterne og fik derigennem et reelt indtryk af mulige kandidater. En produktionsleder synes matcharrangementet var en succes:

”det giver os stor værdi, at deltage i dag. Vi har mødt nogle oplagte kandidater og det vil smidiggøre en eventuel ansættelsesproces, at vi allerede har mødt mulige kandidater og har et samarbejde med jobcentrene”.

Én af kursisterne har boet i Danmark i 23 år, men har aldrig lært korrekte fagbegreber i forhold til madlavning:

”jeg ved nu, hvad de forskellige begreber betyder og på den måde vil det blive meget nemmere for mig, at fungere på en arbejdsplads – det har givet mig selvtillid og mod, at gå på kurset”.

Det er branchenetværket Køkken & Kantine, som står bag etableringen af kurset. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings Arbejdsmarkedskontor Øst har etableret netværket, som Gladsaxe Jobcenter er tovholder for. I netværket deltager også: Albertslund, Egedal, Halsnæs, Rudersdal, Rødovre jobcentre, Hovedstadens Rekrutteringsservice, Nordsjællands Rekrutteringsservice samt virksomhederne: Compass Group, Cheval Blanc, Lêlê og Herlev og Gentofte Hospitalskøkken samt Hotel- og Restaurationsskolen og a-kasserne: Krifa, 3F og FOA.

Branchenetværket har oprettet flere særligt tilrettelagte kurser på Hotel – og Restaurationsskolen i 2018, og fortsætter med nye kurser i 2019.

Læs mere om branchenetværket Køkken & Kantine:

Branchenetværk – RAR Hovedstaden (nyt vindue)

Kontakt

Vil du vide mere om matcharrangementet, branchenetværket, kurser mv. kan du kontakte:

Henriette Poulsen, Specialkonsulent, AMK Øst hepr@star.dk

Birte Dreyer Kristensen, Specialkonsulent, AMK Øst: bdk@star.dk

Sidst opdateret: 05-04-2019