Nej. Tilmeldingen til initiativet sker, så snart kommunen persongruppemarkerer den første unge til initiativet i kommunens fagsystem. Det er muligt at persongruppemarkere de unge fra d. 1. april 2022.
Ved persongruppemarkeringen anvendes den statslige markering ”Forsøg med jobrettet indsats”, der kan registreres fra 1. april 2022.
Der er få krav forbundet med kommunens deltagelse i initiativet. Kommunen skal for den enkelte unge:
- Persongruppemarkere den unge
- Give den unge en ’jobplan’ i Min Plan frem for en Min Plan med uddannelsespålæg.
Nej. Det er et krav, at den unge både skal persongruppemarkeres og have en ’jobplan’ i Min Plan for at indgå i initiativet.
For beskrivelse af, hvordan plantypen ændres til en 'jobplan' i Min plan, se:
Release-note til DFDG pr. 14. marts 2022 (pdf) (nyt vindue)
Denne generelle vejledning beskriver arbejdet med jobplanen: Guide til Min Plan på Jobnet (pdf) (nyt vindue)
Nej, hvis den unge skifter fra en jobrettet til en uddannelsesrettet indsats, så skal der sættes en slutdato på persongruppemarkeringen. Det vil sige den dato for skift til en uddannelsesrettet indsats.
Nej, der er ingen projektspecifikke krav til den enkelte kommune. Den jobrettede indsats tilrettelægges lokalt med fokus på, hvad der på bedste vis hjælper den unge videre i ordinær beskæftigelse eller ordinære timer.
Det eneste krav til de deltagende kommuner er, at de skal registrere de unge med en persongruppemarkering og ændre Min Plan ti len ’jobplan’.