Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

IGU

Her kan du læse mere om Integrationsgrunduddannelsen (IGU).

Med Integrationsgrunduddannelsen (IGU) og muligheden for at indgå en beskæftigelsesrettet integrationsaftale er det ambitionen, at flere flygtninge bliver en del af det danske arbejdsmarked.

IGU'en skal sikre en mulighed for arbejde og opkvalificering af flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, hvis kvalifikationer og produktivitet endnu ikke lever op til kravene på det danske arbejdsmarked være med til at øge integrationen af flygtninge på det danske arbejdsmarked.

Ordningen er målrettet flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, der er fyldt 18 år og under 40 år. For at påbegynde et IGU-forløb er det en betingelse, at man har haft folkeregisteradresse i Danmark i mindre end fem år.

Beskrivelse af IGU, casebeskrivelser samt viden om IGU for kommuner og uddannelsesudbydere (nyt vindue)

Hjælp til at slå IGU job op på Jobnet

IGU job kan slås op på Jobnet, så IGU job er synlige for bl.a. flygtninge og jobcentre. Både virksomheder og jobcentre kan slå de ordinære IGU job op på Jobnet.

I IGU jobannoncen på Jobnet skal IGU indsættes i overskriften, så IGU jobannoncerne nemt kan søges frem, og så det fremgår tydeligt i et søgeresultat over ledige stillinger, at der er tale om et IGU job. Eksempelvis kan arbejdsgivere og jobkonsulenter oprette jobannoncer med titel: ”IGU: xx søges til xx”. Derudover følges blot den normale arbejdsgang for oprettelse af jobannoncer.

Jobnet (nyt vindue)

Hjælp til at komme i gang

Hvis du har spørgsmål til IGU'en eller mangler hjælp til at komme i gang, kan du kontakte Jobservice Danmark eller dit lokale jobcenter, som kan hjælpe dig.

Sidst opdateret: 25-02-2022
} }, false);