Ledighedsydelse til ledige visiteret til fleksjob
Ledighedsydelse er en ydelse til personer, der er visiteret til et fleksjob, og som er ledige.
Ledighedsydelsen svarer til 89 pct. af arbejdsløshedsdagpenges højeste beløb, hvis man opfylder følgende betingelser ved visitationen til fleksjob:
- ville være berettiget til at sygedagpenge eller barselsdagpenge,
- modtager sygedagpenge,
- deltager i revalidering efter en jobplan, eller
- modtager ledighedsydelse efter ansættelse i ustøttet beskæftigelse.
Opfylder man ikke disse betingelser, svarer ledighedsydelse til niveauet for kontanthjælpsmodtagere på henholdsvis forsørgersats (ca. 80 pct. af arbejdsløshedsdagpenges højeste beløb) og ikke-forsørgersats (ca. 60 pct. af arbejdsløshedsdagpenges højeste beløb).
Modtager man ledighedsydelse på kontanthjælpsniveau, opnår man ret til ledighedsydelse på 89 procent af arbejdsløshedsdagpenges højeste beløb, når man har været ansat i fleksjob i 9 måneder inden for de seneste 18 måneder.
Kommunen vurderer, om man fortsat opfylder betingelserne for visitation til fleksjob, når man har fået ledighedsydelse i 12 måneder inden for 18 måneder.
Til sagsbehandlere
Er du sagsbehandler i en kommune, kan du få vejledning om praksis og reglerne i Ankestyrelsen. Er der tale om helt ny lovgivning, kan STAR dog vejlede.
Du kan finde praksis på området på Ankestyrelsens hjemmeside.
Til borgere
Du kan læse mere om ledighedsydelse på borger.dk:
Hvem kan vejlede?
Du kan kontakte din kommune, for at få vejledning om ledighedsydelse.
Hvor kan du klage?
Det er din kommune, som træffer afgørelse om din ret til ledighedsydelse. Du kan klage over kommunens afgørelse til Ankestyrelsen.
Hvis du vil klage over selve sagsbehandlingen og sagsbehandlingstiden, kan du klage til borgmesteren, der er den øverste ansvarlige for kommunens administration.
Love og regler om ledighedsydelse til ledige visiteret til fleksjob
Vejledning nr. 9284 af 1. maj 2024 om ledighedsydelse
Lovbekendtgørelse nr. 808 af 25. juni 2024 af lov om aktiv socialpolitik