-
15-10-2022
STAR har tidligere på star.dk offentliggjort statistisk opfølgning for andelen af selvbookede samtaler for de enkelte målgrupper i kommunerne. Statistikken har haft til hensigt, at understøtte jobcentrenes implementering af selvbooking.
Da implementeringsfasen for selvbooking af samtaler anses som afsluttet, vil STAR fremadrettet ikke længere offentliggøre statistisk opfølgning på selvbooking.
-
05-01-2021
Borgere, for hvem selvbooking af jobsamtalerne i kontaktforløbet er obligatorisk pr. 1 januar 2021, skal vejledes om de nye regler i forbindelse med den almindelige opfølgning. For borgere, der har vanskeligt ved at selvbooke og har behov for at blive vejledt i, hvordan man selvbooker ved et fysisk fremmøde, bør jobcenteret afvente til fysisk fremmøde i jobcenteret er muligt.
-
20-02-2020
Det er muligt at fritage en person fra selvbooking, hvis det vurderes, at personen har uforholdsmæssigt svært ved eller umuligt selv kan selvbooke pga. meget ringe it-kundskaber, betydelige sproglige barrierer bestående i manglende beherskelse af dansk, eller betydelig fysisk, kognitiv eller psykisk funktionsnedsættelse. Det er desuden muligt at fritage i så fald samtalen er betinget af særlige lokaliteter, eller ved deltagelse af tolk – medmindre personen ikke ønsker at blive fritaget.
For sygedagpengemodtagere er det desuden muligt at fritage borgerne fra selvbooking i fald samtalen afholdes på sygemeldtes arbejdsplads. -
20-02-2020
I tilfælde af, at den sygemeldte undlader at selvbooke en samtale, indkalder jobcentret den sygemeldte til samtale. Undladelsen har ingen ydelsesmæssige konsekvenser.
Det kan derimod få ydelsesmæssige konsekvenser i form af bortfald af sygedagpengene, jf. lovens § 21, stk. 1, nr. 1, hvis den sygemeldte efter at være indkaldt til samtale af jobcentret ikke møder til samtalen, eller hvis den sygemeldte ikke møder til en af den sygemeldte selvbooket samtale. Det beror altid på en konkret vurdering, om den sygemeldte uden rimelig grund har undladt at deltage i samtalen.
-
27-01-2020
Kommunen kan beslutte at fravige kravet om, at selvbooking skal ske digitalt, hvis kommunen vurderer, at der konkret foreligger særlige forhold, herunder helbredsforhold, som bevirker, at den sygemeldte ikke forventes at kunne booke samtalen, jf. lovens § 13 b, stk. 8. Kommunen kan endvidere i særlige tilfælde fratage den sygemeldte muligheden for selv at booke samtaler, eksempelvis hvis personens adfærd i forhold til selv at booke samtaler er uhensigtsmæssig, eller hvis kommunen vurderer, at retten til selv at booke samtaler vil medføre, at samtalen ikke kan gennemføres efter hensigten, jf. bekendtgørelsens § 17, stk. 3.
Bestemmelserne betyder, at kommunen efter en konkret vurdering fx kan indkalde til samtale, hvis kommunen vurderer, at retten til selv at booke samtaler vil medføre at samtalen ikke kan gennemføres efter hensigten.
-
30-12-2019
Ja, hvis en borger er udeblevet fra en samtale i jobcentret og efterfølgende selvbooker en ny samtaler, har borgeren dermed "genoprettet" kontakten til jobcentret. Hvis der er tale om en dagpengemodtager, skal jobcentret underrette a-kassen herom via den underretningspligtige hændelse 'Henvendelse efter udeblivelse'.
-
30-12-2019
Ja, det kan borgeren, og når hans fravalg er registreret (af jobcentret eller a-kassen), kan både a-kassen og jobcentret se det i eget sagsbehandlingssystem. Vær opmærksom på, at fravalget kun gælder den aktuelle samtale.
-
11-09-2017
Som udgangspunkt kan en borger kun have én planlagt samtale af typen jobsamtale eller opfølgningssamtale ad gangen.
Der er dog en undtagelse fra reglen, som er indført for at tillade, at en sagsbehandler kan indkalde til en ny samtale på dagen for afholdelse af jobsamtale/opfølgningssamtale. Dette betyder også at borgeren på selve dagen for jobsamtale/opfølgningssamtale kan booke en ny samtale og således være registreret med to bookinger.
-
14-09-2016
Nej, lovgivningen giver ikke mulighed for en kortere frist - heller ikke hvis borgeren er indforstået hermed. Hvis jobcentret i enkelte situationer ønsker at gennemføre flere samtaler med en borger og så ofte, at det ikke er muligt at give borgeren en frist på 8 dage, skal borgeren indkaldes.
-
23-08-2016
Nej, samtaletypen skal ikke ændres. Hvis borgeren eller a-kassen/jobcentret (vedrørende første fælles samtale og den 5 eller 6. samtale) har fravalgt a-kassens/jobcentrets deltagelse, får borgeren indkaldelsen vist på Jobnet på samme måde, som hvis der var tale om indkaldelse til samtale af typen 'Jobsamtale'. Den afholdte samtale skal også registreres som en samtale af typen 'Fælles jobsamtale med dagpengemodtager' med angivelse af, om a-kassen/jobcentret deltog.
Spørgsmål og svar om Selvbook på Jobnet
Styrelsen modtager løbende spørgsmål om Selvbooking og frister, som samles, drøftes og besvares.
Læs her de hyppigst stillede spørgsmål.